V.S.V. Sipke Wynia heeft naast het dagelijks bestuur een aantal commissies. Deze commissies helpen met het organiseren van het tal aan activiteiten dat Sipke te bieden heeft. Aan het hoofd van elke commissie staan een of meerdere commissarissen. Dit zijn meestal ouderejaars met ervaring of bestuursleden. Elk jaar weer worden de commissies samengesteld door de betreffende commissarissen. De commissieleden kunnen uit elk jaar van de opleiding komen. Lid zijn van een commissie wordt gezien als de ultieme bijdrage aan de vereniging en staat toch ook weer leuk op je cv. Heb je misschien ambities om later commissaris of misschien nog wel iets prestigieuzers te worden? Dan is lid zijn geweest van een commissie een dikke plus.

Lid worden van een commissie kan door je aan te melden voor de betreffende commissie tijdens de jaarlijkse commissieborrel. Daarna volgt een gesprek met de desbetreffende commissaris van de door jou gekozen commissie. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende commissies en hun leden.


EersteJaarsWeekend Commissie

Aan het eind van elke zomervakantie organiseert V.S.V. Sipke Wynia het EJW voor haar nieuwe leden. Hier leren de aankomende Luchtvaarttechnologie studenten wat het leven hier in Delft inhoudt en wat studeren aan onze opleiding betekent. Daarnaast zorgt het EJW voor een vliegende start van de opleiding. Als commissie ga je onder andere beslissingen nemen over de locatie, het thema, de activiteiten en nog veel meer. 

Commissaris:
Sebastiaan Hinfelaar

Leden:
Shelbert Andrea (Voorzitter)
Marijke Meesters (Secretaris)
François Hoefkens (Commissaris Activiteiten) 
Marlies Herweyer (Commissaris Logistiek)
Sam Boelen (Commissaris Promotie)

 

Symposium Commissie

Elk jaar organiseert V.S.V. Sipke Wynia een symposium voor meer dan 200 studenten, met een onderwerp gerelateerd aan de studie luchtvaarttechnologie. Op deze dag komen ingenieurs uit het bedrijfsleven vertellen over hun expertise. Twee voorbeelden van onderwerpen uit voorgaande symposia zijn: “Innovation in Aviation”, “Turning Technology Into Business” en "Safety in the Sky". Bij het organiseren van dit evenement komt veel kijken. Van het regelen van de catering tot het praten met bedrijven voor sprekers.  

Commissaris:
Bram Arts

Leden:
Jeroen van Dongen
Hossam Ibrahim
Jeltes de Weerd

Jaarboek Commissie

Aan het eind van elk studiejaar brengt V.S.V. Sipke Wynia een jaarboek uit. Hierin staan alle persoonlijke verhalen van studenten over evenementen die in dat studiejaar hebben plaatsgevonden. Het jaarboek verteld alles! Verhalen over feesten, excursies, het EJW en alle andere prachtige activiteiten. Maar in dit boek is nog veel meer te vinden zoals de beste quotes door het studiejaar heen. Wil jij graag meewerken met het vereeuwigen van dit jaar? Kom dan eens een keer langs op het Sipke Hok om in een oud jaarboek in te kijken! 

Commissaris:
Jonas Rieder

Leden:
Wouter Kik
Yorick Vingerhoeds

 

Buitenlandexcursie Commissie

Elk jaar organiseert V.S.V. Sipke Wynia een reis naar een land in Europa. Denk aan landen zoals Frankrijk, Duitsland, Polen of Zweden. Tijdens deze 5-daagse excursie bezoeken wij meerdere studie gerelateerde bedrijven. Dit zijn bedrijven zoals Rolls Royce, Airbus en General Electric. De buitenlandcommissie zal zich bezig houden met de keuze van het land en de bedrijven. Daarnaast moeten er ook zaken geregeld worden zoals het hotel, de altijd gezellige busrit en de truien die elke deelnemer van deze fantastische reis zal ontvangen. Al zin in de lekkere warme zon of juist een meter sneeuw? 

Commissaris:
Lars Miguel Tigelaar

Leden:
Floris Frugte 
Marc Koops
Yvet Maathuis


Careerevent Commissie

V.S.V. Sipke Wynia zorgt er voor dat jij met een vliegende start kan beginnen met het zoeken naar stages of een baan. Naast alle technische kennis heb je namelijk nog veel meer nodig om die gave stage te kunnen vinden of later zelfs die ene baan. Dit leer je op het Career Event. Want hoe maak je nou een professionele LinkedIn pagina en hoe moet je nou netwerken of je voorbereiden op een sollicitatie. 

Commissaris:
Bernard Snaauw

Leden:
Friso Gerritsma
Fabiënne Hunnekens
Elke van Mechelen
Isaac Odoma
Jeroen Slijp

 

Bar Commissie

Door het jaar heen organiseert V.S.V. Sipke Wynia veel feesten en borrels. Denk bijvoorbeeld terug aan de Kickoff BBQ, begin dit jaar. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Daarom zoeken wij enthousiaste studenten die ons willen helpen bij het plannen van deze feesten en borrels. Heb je nu al zin in het volgende feest of borrel? 

Commissaris:
Rik Lambrichs

Leden:
Bastian Bruinse
Sebastiaan Buskens
Bas van de Kolk
Gerrelt van der Slikke
Nick Verhoeven

 

Internationale commissie

De internationale commissie (InterCom) is dit jaar voor het eerst geintroduceerd. Het voornaamste doel van deze commissie is de integratie tussen Nederlandstalige en Buitenlandse student. De InterCom zal Engelstalige evenementen organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Ook zal de InterCom druk uitoefenen op de bestaande activiteiten zodat deze in Engels gehouden worden. Als je enthousiast bent om evenementen te organiseren voor je medestudenten, kom dan langs op het Sipke hok en bespreek dit met de commissaris. Alle ideeen zijn welkom en kunnen ook gemaild worden naar international-committee@sipkewynia.nl

Commissaris:
Jonas Rieder

 

Leden:

Alexandra Serban
Gabriel De Souza
Moaaz Gendi
Shaheer Mirza
Kristiana Sevastjanova
Ayden Richard

 

America Tour Commissie

De America Tour is het mooiste tweejaarlijkse evenement van de studievereniging! In de voorjaarsvakantie vindt deze prachtige reis plaats met 28 deelnemers, beide ouderejaarsstudenten en docenten.
Als commissie regelen we alles voor de reis van A(merica) tot Z(achte landing). Vervoer, overnachting, contacten met bedrijven, planning, noem maar op. Daarvoor zijn natuurlijk leden nodig, die de nodige ervaring in commissies en/of het bestuur hebben opgedaan. Per twee jaar wijzigt de commissie van samenstelling.

Commissaris:
Pjotr van Horssen

Leden:
Mark Ommert
Lars Miguel Tigelaar
Jesse Pollé

 

Lustrum commissie

Op 19 september 1966 is V.S.V. Sipke Wynia officieel opgericht. Dit betekend dat in het studiejaar van 2016-2017 de vereniging 50 jaar bestaat! Om er voor te zorgen dat dit een jaar wordt met super mooie activiteiten is de 10e Lustrum Commissie samengesteld. Deze personen hebben aangegeven dat zij deze taak op zich willen nemen. Samen met Inholland, de docenten, de alumni, het 50e bestuur en natuurlijk de leden zullen deze mensen voor een onvergetelijk jaar zorgen. Als je ambities hebt om deze commissie te steunen of heb je gave ideeën? Dan kan je altijd een mail sturen naar: lustrum@sipkewynia.nl.

Commissieleden:
Jesse Wanrooij (Voorzitter)
Martijn van Wijk (Secretaris)
Hidde van Wezel (Penningmeester)
Ernst van Doorn
Inge Swart
Joost van der Wal

Geen Nut Commissie
Commissaris:
Jos Aalbers

Leden:
Onbekend (tellen heeft toch geen nut)