Nieuws

 

Voor meer informatie over de alumnidag en om u ann te melden, ga naar Alumnidag!

 

Het 1e deel van het schooljaar 2016-2017 staat alweer voor de deur. Zo moeten er natuurlijk ook studieboeken aangeschaft worden. Wij als studievereniging helpen jullie daar graag bij! Klik op de volgende link om naar de webshop te gaan: Klik hier  
( het account in de webshop is niet het zelfde account als voor de website!! )

Als je lid bent of wordt van V.S.V. Sipke Wynia krijg je ook nog eens een fikse korting op je boeken! Voor een jaarlijks bedrag van maar €30,- ben je al lid en kan je meedoen met al onze excursies, borrels, activiteiten, etc.

De boeken zullen bij het Inholland gebouw afgeleverd worden en kunnen op de introductie dag (26 augustus) van de opleiding afgehaald worden bij het kantoor van de studievereniging.

Dit jaar hebben wij ook voor het eerst de boeken voor de afstudeerrichtingen Design and Development en Ligthweight Structures! Aangezien dit nieuw is, zijn er een beperkt aantal boeken direct beschikbaar. Het kan dus zijn dat de boeken nabesteld moeten worden en iets langere levertijd hebben. Houd hier dus rekening mee.

Voor de tweede-, derde- en vierdejaars: Let op dat je boeken niet dubbel besteld! De boekenlijsten zijn alle boeken die je nodig hebt voor een jaar. Hier kunnen ook boeken tussen zitten die je al eerder hebt aangeschaft. Dit staat ook aangegeven met 'Reeds in bezit' in de boekenlijst. Controleer dus of je deze boeken al hebt of nog niet.

[06/08/2016] Note:

Op het moment staat er een fout in de boekenlijst van jaar 1 luchtvaarttechnologie.
Het gaat om het boek 'Statica met Mylab NL toegangscode' (druk 13), deze moet je niet aanschaffen.
Het juiste boek voor de statica lessen is: 'Engineering Mechanics: Statics in SI Units' (druk 14).
Dit boek is gewoon te vinden in de boekenlijst.
Hou hier rekening mee tijdens het bestellen van de boeken.
Sorry voor het ongemak, wij doen ons best dit probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Next year will be the 50th year of V.S.V. Sipke Wynia. In this year, more activities will take place.
One of these activities could be a winter sport vacation. The lustrum committee is already busy with gathering information about this subject.
This trip will be in the holidays of February 2017. Therefore we will have a reasonable chance of snow.
 
We want to know your opinion about this winter sport holiday, there are 3 options we have right now. Which one do you like the most ?

Option 1
St. Francois Longchamp
10 days (travel days (2) included)
152 Km piste
€ 440,-

Extra info
http://www.wintersporters.nl/dorpen/saint_francois_longchamp

Included are:
Bus trip
6 day skipas
place to sleep


Option 2
Valfrejus
8 days (traveldays (2) included)
70 km piste  and off-piste possibilities  (and one day pass for a different ski area (Aussois, La Norma or Val Cenis Vanoise )
€340,-

Extra info
http://www.wintersporters.nl/skigebieden/valfrejus

Included are:
Bus trip
5 day skipas (option for eskimo pass €45 extra 6 day pass for the extra ski areas)
place to sleep


Option 3
Superdevoluy
10 days (travel days (2) included)
100 km piste
€ 400,-

Extra info
http://www.wintersporters.nl/dorpen/superdevoluy
 
Included are:
Bus trip
6 day skipas
place to sleep

 

 

 

The Royal Netherlands Air Force organizes an event called Air Force days every two years.
This year it will be organized in Leeuwarden.
The RNLAF will show your their planes and capabilities in the form of one big airshow.

Since an not a single Aeronautical Engineer may miss such an event we as Sipke Wynia are planning on going as well.
If this goes through we will go by bus from Inholland Delft to the Air Force Days.
More information about the event can be found here:
https://www.defensie.nl/onderwerpen/luchtmachtdagen

Before we can plan such an event we need to know if you are as interested as we are.
So fill in the poll and go with us to the Air Force Days!!

 

Next year will be the 50th year of V.S.V. Sipke Wynia. In this year, more activities will take place.
One of these activities could be a winter sport vacation. The lustrum committee is already busy with gathering information about this subject.
This trip will be in the holidays of February 2017. Therefore we will have a reasonable chance of snow.

 

We want to know your opinion about this winter sport holiday, the duration and the cost. Therefore, we ask you to answer the following question:

De next-gen borrel, wat voor een borrel? Geen borrel voor de next generations in de luchtvaart, maar een interesseborrel voor het 50ste bestuur der V.S.V. Sipke Wynia. Deze borrel vond plaats op 24 maart met een grootse opkomst. Vele geïnteresseerden om het 49ste bestuur (b’vo) op te volgen. Er werd een presentatie gegeven over verschillende functies, waarna de inschrijfperiode geopend werd. Inschrijven kon na de borrel gedaan worden middels een sollicitatie. Wie weet wie er volgend jaar in het bestuur zal komen? Betreft de borrel: gezelligheid, drank en hapjes: succes!

Groepsfoto Monarch buitenlandreis 2016 Groepsfoto Renault F1

Zondagavond 21 februari was het dan zover, met een 48 koppen tellende groep Sipke leden kon de langverwachte buitenlandreis naar Engeland dan eindelijk beginnen. Met de muziek galmend door de bus zat de sfeer er tijdens de busreis al goed in. Na een lange nacht in de bus te hebben doorgebracht en op de boot  kwamen we rond 10.00 uur aan in Oxford.

De eerste dag stond er een excursie naar Monarch Aircraft Engineering te Birmingham op het programma. Hier hebben we een presentatie gehad, een mooie rondleiding door de hangar gekregen en hebben we ook een kijkje mogen nemen in een A320 en Bombardier Q400. Na terugkomst van Birmingham is iedereen gaan avondeten en is de groep het nachtleven van Oxford ingedoken. De avond was jong en het beloofde al snel een geweldige avond te worden. Iedereen heeft dan ook tot in de late uurtjes nog lekker doorgefeest.

De volgende dag stond de tweede excursie naar Lotus F1 Team op de planning. Een helft is in de ochtend naar Enstone afgereisd en de andere helft is in Oxford gebleven om de stad te bezichtigen. ’S Avonds is de hele groep weer uit Oxford vertrokken en is het naar London gereisd.

De dag erna stond er geen excursie op de planning wat de mogelijkheid bood om de hele dag de stad zelf te bezichtigen.

De vierde dag stond de derde en de laatste excursie op de planning naar de Aircraft Restoration Company en het Imperial War Museum te Duxford. Erg mooi om al die klassiekers te zien en de arbeid die bij het restaureren van deze oude kisten komt kijken. Toen de ene groep klaar was bij ARC is er gewisseld en is de andere groep het Imperial War Museum gaan bezoeken. De grootste aandachttrekker daar was toch wel de Concorde. Als mooie afsluiter van de excursie hebben we een Spitfire zien opstijgen en vliegen. Vanuit Duxford is de groep vertrokken richting Cambridge waar we de rest van de middag/avond in deze studentenstad hebben doorgebracht. Omstreeks 22.00 was de groep weer terug in het hostel in Londen.

Vrijdag was wederom een vrije dag en dus heeft iedereen nog door de stad kunnen slenteren en de dag verder zelf naar eigen wens kunnen invullen. ’S Avonds was dan het moment aangebroken om afscheid te nemen van het prachtige Londen en omstreeks 21.00 zat de groep weer in bus op de terugweg naar Nederland.

Dank aan alle deelnemers en onze trouwe sponsoren.

Burdock Group sponsor Buitenlandreis 2016 Fokker Aerostructures sponsor Buitenlandreis 2016Inholland Hogeschool sponsor Buitenlandreis 2016 

Het nieuwe jaar is begonnen en ook het jaarboek van het jaar 2014-2015 is klaar voor gebruik. Dit benodigde natuurlijk een feestelijke borrel. Zo was er op 18 februari 2016 een grootse opkomst.

Het nieuwe jaarboek, speciaal om de gebeurtenissen van het afgelopen jaar vast te leggen, werd hier gepresenteerd. De Jaarboek commissie heeft het jaarboek met veel passie en plezier gemaakt en zijn daarom ook erg trots op dit prachtige boek. Om 17:00 uur werden de nieuwe jaarboeken van het jaar 2014-2015 voor het eerst uitgegeven door de Jaarboek commissie. Een borrel voorzien van heerlijke hapjes als nootjes, knabbelsticks en bitterballen. Naast onze actieve leden uit Delft kwamen ook een aantal leden van stage speciaal terug voor het jaarboek. Kortom een zeer geslaagde borrel.

 

Daarnaast danken wij onze trouwe sponsoren van het jaarboek. 

Aeronamic sponsor JaarboekFokker Aerostructures sponsor JaarboekSTUD uitzendbureau sponsor Jaarboek

                               De Kurk sponsor Jaarboek          en Café de Spiegel te Rotterdam