U bent hier:

Maintenance Traineeship

Bedrijf
TATA Steel
Type
Traineeship
Locatie
IJmuiden
Branche / Vakgebied
Techniek & Engineering
Vereiste taal
Nederlands
Start op
01 april 2021
Eindigt op
01 april 2022

Omschrijving

Geeft het jou een kick om resultaten te boeken op vlakken waar dit tot dusver nog niet gelukt is?

Wat ga je doen?

Geef je carrière een vliegende start! Als Maintenance Trainee ben jij de schakel tussen de werkvloer en het management. Samen bereik je echt meer! Na jouw traineeship kun jij jouw carrière voorzetten als bijvoorbeeld maintenance engineer, technisch specialist, onderhoudsmanager of teamleider. Je hebt je eigen groei zelf in de hand!

Als Maintenance Trainee voer je projecten uit in het kader van ons verbeterprogramma ‘Maintenance Action Plan’, met als doel het onderhoud op een hoger niveau te krijgen. Het programma duurt ongeveer 1 jaar en zal doorlopend vanaf 1 april 2021 van start gaan. We verwachten van jou dat je binnen een project initiatief toont om hierbij ook de mbo-techneuten te motiveren met jouw ideeën. Je zal de mindset van jouw collega's echt moeten veranderen! Door samen te werken met je collega's in de fabriek zorg je samen voor een verhoging van de betrouwbaarheid van de installaties. Het Maintenance Traineeship bestaat uit 60% projecten voor het overkoepelende verbeterprogramma, 20% projecten naar eigen invulling en de laatste 20% zal bestaan uit opleidingen en trainee-overleg.

Jouw ontwikkeling
Gedurende je Traineeship word je klaargestoomd voor een mooie carrièrestap binnen Tata Steel. Je wordt meer dan goed opgeleid, onder andere door middel van coaching on-the-job, vakinhoudelijke en persoonlijke trainingen. Je vormt samen met de andere young professionals een team, om van elkaar te leren en ideeën uit te wisselen.

Wat zeggen onze trainees?
Ivar van der Werf:
"Ik mag het managementteam advies geven over wat er op de werkvloer moet gebeuren, ik mag dus echt op hoog niveau meedenken! Daarnaast word je als trainee direct gezien als volwaardige collega, waardoor je meteen flinke stappen in je ontwikkeling kunt maken."
Jeroen Kanters:
"Ik heb meteen veel vrijheid en verantwoordelijkheid gekregen. Dit zorgt ervoor dat ik mijzelf alleen nog maar méér wil bewijzen! Ik heb nu bij een van mijn projecten de rol van projectleider, ik zorg ervoor dat kennis en mensen bij elkaar gebracht worden. Het is echt leuk om te zien dat collega’s elkaar helpen en samen tot een oplossing proberen te komen. Ik denk dat dit ook typerend is en dat Tata Steel daarom ook voelt als één grote familie."

Lees meer over onze trainees >>

Herken jij jezelf hierin?

Ben jij communicatief sterk, zodat je kunt schakelen tussen verschillende afdelingen? En beschik je van nature over overtuigingskracht? Dan is ons traineeship iets voor jou! Daarnaast:

 • Heb je een afgeronde hbo-studie Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde, Avation of Technische Bedrijfskunde
 • Heb je maximaal 4 jaar werkervaring
 • Afgeronde Master na het behalen van je hbo is een pre
 • Je beheerst de Nederlandse taal

Wat bieden wij jou?

Eerlijk is eerlijk: in ons traineeship vragen we veel van jou, maar daar krijg je ook veel voor terug:

 • Je krijgt een jaarcontract, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Startsalaris van een hbo-starter vanaf € 3100,- bruto per maand (afhankelijk van je ervaring, exclusief toeslagen)
 • Daarnaast krijg je variabele winstdeling, eindejaarsuitkering van 2%, vakantietoeslag van 8%
 • Veel vrije tijd zodat je vaak op vakantie kunt: 25 vakantiedagen en 11,5 adv-dagen
 • Een werkplek op een half uurtje rijden vanaf Amsterdam
 • Zowel werkzaam zijn op kantoor als in de fabriek
 • Je volgt het Young Professional introductie- en ontwikkeltraject en daarnaast functiespecifieke trainingen zoals: Iron-en Steelmaking Course
 • Veel workshops (zoals constructief omgaan met weerstand)
 • Flexibele werktijden en je krijgt elke minuut betaalt die je werkt!
 • Start met andere young professionals
 • Je kunt lid worden van ons young professional netwerk 'de Magneet'
 • Je krijgt een telefoon en laptop tot je beschikking

Wat is jouw werkomgeving?

Het proces van staal maken is uniek in Nederland. Nergens vind je zoveel grote, technisch complexe en indrukwekkende installaties op één locatie. Bij Tata Steel in IJmuiden staan 13 fabrieken die van elkaar verschillen qua omvang, techniek, proces en cultuur.

Als maintenance trainee ga je aan de slag als consultant waarbij je projecten uitvoert binnen een of meerdere fabrieken. Je bent dus zowel op kantoor te vinden als in de fabrieken. Samen met andere hbo maintenance trainees vorm je een hecht team, om van elkaar te leren en zo ideeën uit te wisselen.

Meer weten? Onze (ex)trainees vertellen je hier meer over hun ervaringen.

Solliciteren of meer weten?

Wil jij succesvol veranderingen realiseren en jezelf maximaal ontwikkelen? Solliciteer dan hier voor ons hbo maintenance traineeship! Voor vragen kun je contact opnemen met Campus Recruiter Dewi de Lange, dewi.de-lange@tatasteeleurope.com. 

Sollicitatieprocedure:

 • CV-selectie en motivatie
 • Assessment bestaande uit een capaciteitentest
 • Gesprek bij recruitment, aangevuld met een persoonlijkheidsvragenlijst
 • Gesprek met het lijnmanagement
 • Eindgesprek met een plantmanager en aansluitend aanbiedingsgesprek bij recruitment

Mail vacature