V.S.V. Sipke Wynia heeft naast het dagelijks bestuur een aantal commissies. Deze commissies helpen met het organiseren van het tal aan activiteiten dat Sipke te bieden heeft. Aan het hoofd van elke commissie staan een of meerdere commissarissen. Dit zijn meestal ouderejaars met ervaring of bestuursleden. Elk jaar weer worden de commissies samengesteld door de betreffende commissarissen. De commissieleden kunnen uit elk jaar van de opleiding komen. Lid zijn van een commissie wordt gezien als de ultieme bijdrage aan de vereniging en staat toch ook weer leuk op je cv. Heb je misschien ambities om later commissaris of misschien nog wel iets prestigieuzers te worden? Dan is lid zijn geweest van een commissie een dikke plus.

Lid worden van een commissie kan door je aan te melden voor de betreffende commissie tijdens de jaarlijkse commissieborrel. Daarna volgt een gesprek met de desbetreffende commissaris van de door jou gekozen commissie. Hieronder volgt een overzicht van de verschillende commissies en hun leden.


EersteJaarsWeekend Commissie

Aan het eind van elke zomervakantie organiseert V.S.V. Sipke Wynia het EJW voor haar nieuwe leden. Hier leren de aankomende Luchtvaarttechnologie studenten wat het leven hier in Delft inhoudt en wat studeren aan onze opleiding betekent. Daarnaast zorgt het EJW voor een vliegende start van de opleiding. Als commissie ga je onder andere beslissingen nemen over de locatie, het thema, de activiteiten en nog veel meer. 

Commissaris:
Jan Raats
Leden:
Voorzitter: Tino Botterop
Secretaris: Luca Larde
Penningmeester: Wessel Hogenboom
Algemeen lid: Luc van VlietSymposium Commissie

Elk jaar organiseert V.S.V. Sipke Wynia een symposium voor meer dan 200 studenten, met een onderwerp gerelateerd aan de studie luchtvaarttechnologie. Op deze dag komen ingenieurs uit het bedrijfsleven vertellen over hun expertise. Twee voorbeelden van onderwerpen uit voorgaande symposia zijn: “Innovation in Motion”, “Turning Technology Into Business” en "Safety in the Sky". Bij het organiseren van dit evenement komt veel kijken. Van het regelen van de catering tot het praten met bedrijven voor sprekers.  

Commissaris:
Steven van der Meijden
Leden:
Alex de Rooij
Max Koning


Jaarboek Commissie

Aan het eind van elk studiejaar brengt V.S.V. Sipke Wynia een jaarboek uit. Hierin staan alle persoonlijke verhalen van studenten over evenementen die in dat studiejaar hebben plaatsgevonden. Het jaarboek verteld alles! Verhalen over feesten, excursies, het EJW en alle andere prachtige activiteiten. Maar in dit boek is nog veel meer te vinden zoals de beste quotes door het studiejaar heen. Wil jij graag meewerken met het vereeuwigen van dit jaar? Kom dan eens een keer langs op het Sipke Hok om in een oud jaarboek in te kijken! 

Commissaris:
Tim in het Panhuis
Leden:
worden nog toegevoegd

 

Buitenlandexcursie Commissie

Elk jaar organiseert V.S.V. Sipke Wynia een reis naar een land in Europa. Denk aan landen zoals Frankrijk, Duitsland, Polen of Zweden. Tijdens deze 5-daagse excursie bezoeken wij meerdere studie gerelateerde bedrijven. Dit zijn bedrijven zoals Rolls Royce, Airbus en General Electric. De buitenlandcommissie zal zich bezig houden met de keuze van het land en de bedrijven. Daarnaast moeten er ook zaken geregeld worden zoals het hotel, de altijd gezellige busrit en de truien die elke deelnemer van deze fantastische reis zal ontvangen. Al zin in de lekkere warme zon of juist een meter sneeuw? 

Commissaris:
Patrick Lamers
Leden:
Voorzitter: Wouter Thijs
Secretaris: Jesse Poland
Chendo Smit


Careerevent Commissie

V.S.V. Sipke Wynia zorgt er voor dat jij met een vliegende start kan beginnen met het zoeken naar stages of een baan. Naast alle technische kennis heb je namelijk nog veel meer nodig om die gave stage te kunnen vinden of later zelfs die ene baan. Dit leer je op het Career Event. Want hoe maak je nou een professionele LinkedIn pagina en hoe moet je nou netwerken of je voorbereiden op een sollicitatie. 

Commissaris:
Jan Raats
Leden:
Voorzitter: Jasper van de Mosselaer         
Secretaris: Daan Boonstoppel
Penningmeester: Britt van de Stadt
Algemeen lid: Luca Larde
Algemeen lid: Mathilde Bolt

 

Bar Commissie
Door het jaar heen organiseert V.S.V. Sipke Wynia veel feesten en borrels. Denk bijvoorbeeld terug aan de Kickoff BBQ, begin dit jaar. Dit kunnen wij natuurlijk niet alleen. Daarom zoeken wij enthousiaste studenten die ons willen helpen bij het plannen van deze feesten en borrels. Heb je nu al zin in het volgende feest of borrel? 


Commissaris:
Jitse Bos
Leden:
Voorzitter: Luc Booij         
Secretaris: Casper Krabbenbos
Penningmeester: Thomas Jansen
Algemeen lid: Michiel Geerts
Algemeen lid: Gilles Hartman
Algemeen lid: Nabeel Riaz
Algemeen lid: Petar Miljkovic

 

Internationale commissie

De internationale commissie (InterCom) is dit jaar voor het eerst geintroduceerd. Het voornaamste doel van deze commissie is de integratie tussen Nederlandstalige en Buitenlandse student. De InterCom zal Engelstalige evenementen organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn. Ook zal de InterCom druk uitoefenen op de bestaande activiteiten zodat deze in Engels gehouden worden. Als je enthousiast bent om evenementen te organiseren voor je medestudenten, kom dan langs op het Sipke hok en bespreek dit met de commissaris. Alle ideeen zijn welkom en kunnen ook gemaild worden naar international-committee@sipkewynia.nl


Commissaris:

Sophie Teppema
Leden:
Worden nog toegevoegd 

 

Foto commissie
Door het jaar heen organiseerd de studievereniging veel evenementen. Natuurlijk willen wij deze evenementen voor eeuwig vast leggen. Voor deze reden is de foto commisie in het leven geroepen.

Commissaris:
Sophie Teppema
Leden:
Worden nog toegevoegd 

America Tour Commissie
De America Tour is het mooiste tweejaarlijkse evenement van de studievereniging! In de voorjaarsvakantie vindt deze prachtige reis plaats met 28 deelnemers, beide ouderejaarsstudenten en docenten.
Als commissie regelen we alles voor de reis van A(merica) tot Z(achte landing). Vervoer, overnachting, contacten met bedrijven, planning, noem maar op. Daarvoor zijn natuurlijk leden nodig, die de nodige ervaring in commissies en/of het bestuur hebben opgedaan. Per twee jaar wijzigt de commissie van samenstelling.


Commissaris:

Pjotr van Horssen
Leden:
Mark Ommert
Lars Miguel Tigelaar
Jesse Pollé

Wintersport Commissie
Tijdens het 10de lustrum in 2017 is V.S.V. Sipke Wynia voor het eerst te wintersporten geweest. Omdat dit een groot succes en een super gezellige week was, is er voor gekozen om net als de America tour dit een terug kerend evenement te maken. De commissie die de wintersport in de voorjaarsvakantie van 2019 zal gaan regelen zijn:

Commissaris:
Twan Jonkman
leden:
Marijke Meesters
Wendy Schindeler

Kas Commissie
Elke (studie)vereniging wil zo veel mogelijk beteken voor haar leden. Dit kan zijn in de vorm van een kleine borrel of een meer exclusief gala, een gastspreker of een excursie naar KLM of zelfs Airbus. Dit soort evenementen moeten natuurlijk gepland en uitgevoerd worden door de leden van Sipke. Uiteraard zullen dit soort evementen niet gratis zijn, of het geld nu van de vereningsrekening komt, sponsoring, of van de eigen leden komt, zal er genoeg inkijk en communicatie moeten zijn over het uitgeven van het geld. Bestuursleden en commissarissen zullen hun plannen en implemematie moeten verantwoorden tegenover hun eigen leden. Op deze manier worden fraude en wanbeheer voorkomen en blijven alle leden bij de vereniging betrokken.

"De Kas Commissie controleert elk jaar alle financiële documenten en geeft advies om fouten te voorkomen, de belangen van Sipke te vrijwaren en de financiële groei en gezondheid te continueren."

Leden die enthousiast, bekwaam en kritisch zijn, willen graag lid worden van dit belangrijke en ervaren comité.

Leden:
Mark Ommert              (President)
Willem van der Linden  (Vice President)
Papijn van Perge          (Secretaris)
Jan Raats                    (Commissie Lid)

Met speciale dank aan de oprichters van de Kas Commissie:
Pascal Emo
Pieter van der Beek
Falko Wassenaar


Geen Nut Commissie

Commissaris:
Jos Aalbers
Leden:
Onbekend (tellen heeft toch geen nut)